Blogolj!

Továbbra is igen alacsony a munkanélküliség

2020.01.07.
Pintér M. Lajos

A nyilvántartott álláskeresők létszáma egy év alatt csaknem két százalékkal csökkent.

Illusztráció: MTI

A tavaly szeptember-novemberi három hónapos időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 163 ezer, a munkanélküliségi ráta változatlanul 3,5 százalék volt – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A munkanélküliek száma megegyezett az előző 3 hónapos időszakban mérttel. A 15-24 éves fiatal munkanélküliek száma egy év alatt 8,3 ezerrel, 43 ezerre, munkanélküliségi rátájuk 2,9 százalékponttal, 13,2 százalékra nőtt. A munkanélküliek több mint negyede ebből a korcsoportból került ki.

A 25-54 éves, úgynevezett legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája 3,0 százalékra, az 55-74 éveseké 0,9 százalékponttal, 1,6 százalékra csökkent. A 15-64 éves férfiak körében 3,3, a nők között 3,8 százalékos volt a munkanélküliség, 0,2, illetve 0,1 százalékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adminisztratív adatai szerint a nyilvántartott álláskeresők létszáma egy év alatt 1,9 százalékkal, november végére 239 ezerre csökkent – összegez az MTI.

Az Orbán-kormány újabb átütő sikere

A Magyarországon zajló gazdasági változások voltak a leghatékonyabbak a közép-európai térségben, így régiós összevetésben a foglalkoztatást tekintve Magyarország az első helyen áll

Egyre több ember számára van út a közmunkából a versenyszférába

2018.10.01.

Magyarországon az idén már 40 ezren mentek át a közfoglalkoztatásból a versenyszférába, és a jelenlegi 110-120 ezerből még 30-50 ezren léphetnek át az elsődleges munkaerőpiacra.

Egy nagy pofon a Magyarországot gyalázó balliberálisoknak

A rekordalacsony munkanélküliség, az egyre növekvő foglalkoztatottság, a nullához közelítő infláció, a folyamatos és jelentős béremelkedések ellenére amagyar balliberális oldal évek óta arról akarja meggyőzni a világot, hogy Magyarországon csődben van a gazdaság, nem éri meg ide befektetni, itt mindent úgyis ellopnak. Nos, erre válaszul onnan kaptak egy nagy pofont, ahonnan nem várták. Amerikából. Méghozzá amerikai üzletemberektől. Szerintük nagyon is rendben mennek az üzleti dolgok Magyarországon…

Még több embernek van munkája

Sikeres az Orbán-kormány munkahelyteremtési stratégiája! A közfoglalkoztatottak számának erőteljes csökkenése ellenére tovább nőtt a foglalkoztatottak száma a május-júliusi három hónapos időszakban. Magyarán egyre többen találnak maguknak a normál gazdaságban munkát.

Töretlen siker a munkahelyteremtés: ismét csökkent a munkanélküliség!

2018.08.22.

A nyilvántartott álláskeresők száma 6,3 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint a júliusi zárónapon 257 400 álláskereső volt, több mint 17 ezerrel kevesebb, mint egy éve. Ugyanakkor júliusban 208 600 álláslehetőség állt rendelkezésre, amelyből 107 800 betöltetlen maradt.

Egyre több embernek van biztos munkája, fizetése Magyarországon

Sikeres kormánypolitika: egyre több embernek van munkája – mélyponton a munkanélküliség

2017.08.30.

A munkanélküliségi ráta történelmi mélypontra, a foglalkoztatottak száma és a gazdasági aktivitás - a munkerőpiacon megjelentek létszáma - történelmi csúcsra ért 2017. júliusára.

Több évtizedes csúcson a foglalkoztatottság!

2017.05.24.

Egyre csökken az álláskeresők száma, mind többen találnak munkát Magyarországon. Az elmúlt egy évben csaknem 10 százalékkal csökkent a bejelentett álláskeresők száma. Ráadásul közel 90 ezer betöltetlen állás van!

Az Orbán-kormány gyakorlatilag fölszámolta a munkanélküliséget

2017.05.01.

Ma már csak az nem dolgozik, aki nem akar, vagy nem tud...

Tartósan 5 százalék alatt maradt a munkanélküliek száma Magyarországon. Tekintetbe véve az egyes ágazatokban jelentkező munkaerőhiányt, ma már szinte csak annak nincs munkája, aki nem akar, vagy nem tud dolgozni. Azaz, gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, sőt, egyes területeken, illetve iparágakban már jelentős a munkaerőhiány.