Blogolj!

Új mentőautóval gazdagodnak a mentőállomások!

Nemcsak a mentőautók lesznek szinte mindenhol újak, hanem a bennük lévő mentési eszközök is, amelyek a kor technikai tudásának legmagasabb színvonalát képviselik.

Fotó: kormany.hu/Árvai Károly

Majdnem minden mentőállomás új mentőautót kaphat 2019-ben és 2020-ban. Ezt Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár jelentette be az Országos Mentőszolgálat napján, a budapesti Városligetben – írja az MTI.

Az államtitkár kiemelt jelentőségűnek nevezte, hogy nemcsak a mentőautók lesznek újak, hanem a bennük lévő mentési eszközök is, amelyek a kor technikai tudásának legmagasabb színvonalát képviselik, és megfelelő számban rendelkezésre állnak.

Horváth Ildikó hozzátette, hogy 1,6 milliárd forint kormányzati támogatással 2500 új mentéstechnikai eszköz – köztük defibrillátorok, lélegeztetőgép – beszerzésére nyílik lehetőség.

Közölte, az ország 254 mentőállomása között ugyanennyi mentőautót szereznek be ebben a két évben. A 2010-ben kezdődött beszerzés során összesen mintegy 1000 új mentőautót állítanak a mentők szolgálatába. Kiemelte továbbá, hogy a mentők éves költségvetése a következő évre eléri az 54 milliárd forintot.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt évben megduplázták a sikeres újraélesztések számát. A mentődolgozók magas színvonalú munkája és a társadalmi összefogás eredményeképpen ma többen élhetnek Magyarországon – fűzte hozzá.

Újabb századnyi mentőautóval gazdagodik a magyar egészségügy

2019.06.21.
Pintér M. Lajos

A 2010 óta beszerzett mentőautók száma 953-ra emelkedik, a gépkocsik átlagéletkora pedig öt év alá csökken.

Fotó: Facebook

Újabb 160 mentőautót vásárolhat az Országos Mentőszolgálat – közölte a szervezet az MTI-vel. Ezzel a 2010 óta beszerzett mentőautók száma 953-ra emelkedik, a gépkocsik átlagéletkora pedig öt év alá csökken.

A most érkező járművek közül a „B” kategóriás, négykerék-meghajtású autók mentőgépkocsiként, a „C” kategóriás járművek pedig eset-rohamkocsiként állnak szolgálatba az ország mentőállomásain.

Ezeket a cikkeket olvastad már?