Blogolj!

Átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat

2019.06.11.
Pintér M. Lajos

Több mint 650 fiatal érdemelte ki a Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2018 díjat, közülük mintegy ötvenen a Testnevelési Egyetemen vették át oklevelüket.

Szabó Tünde államtitkár gratulált a díjazottaknak. Fotó: MTI/Marjai János

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős államtitkára a kitüntetetteknek, pedagógusaiknak és edzőiknek is gratulálva arról beszélt, hogy a jövő nemzedékének záloga a fiatalság, „ezért a tehetséggondozás az egyik legfontosabb nemzeti ügyünk”.

„Számunkra a sport nem csupán kevesek hobbija, a tanulás pedig nem kevesek kiváltsága”, hanem egy mind fizikailag, mind szellemileg aktívabb fiatalság felnevelésének eszköze

– mondta az államtitkár az MTI összefoglalója szerint.

Hozzátette, Magyarország célja, hogy minél több olyan fiatalt neveljen, aki az élet szerteágazó területein meg tudja állni a helyét. Fontos célként jelölte meg azt is, hogy minél többen jussanak hozzá a versenyképes tudáshoz és tehetségfejlesztés lehetőségeihez.

Az elismerést olyan diákok érdemelhették ki, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézmény hallgatói; 4,8-as, 4,7-es, illetve 4-es átlagot kellett elérniük a 2017/18-as tanévben, emellett sportáguk országos bajnokságán vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.

Ezeket a cikkeket olvastad már?