Blogolj!

Júliustól tíz százalékkal emelkedik a pedagógusok bére

2020.02.24.

A béremelés technikailag ágazati szakmai pótlék bevezetésével valósul meg, amelyre minden pedagógus munkakörben dolgozó jogosult. Az intézkedés csaknem 170 ezer pedagógust érint.

Most jött: emelt fizetés landol a rendőrök számláján!

2020.02.04.
Pintér M. Lajos

A januári fizetésekkel érkező 10 százalékos kiegészítő juttatás 56 ezer hivatásos rendvédelmi dolgozó bérébe épül be.

Illusztráció: pixabay.com

Szerdán érkezik a számlákra a rendőrök emelt fizetése; a kormány januári döntése 56 ezer hivatásos rendvédelmi dolgozót érint – közölte a jó hírt kedden a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kontrát Károly elmondta, a 10 százalékos illetménykiegészítésnek megfelelő juttatást mások mellett a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, az idegenrendészet, a szolgálatok és a büntetés-végrehajtás hivatalos állományában dolgozók kapják meg. Az idei béremelésre a kormányzat 34 milliárd forintot fordít.

Kiemelte, a kormány a béremeléssel szeretné megbecsülését kifejezni a rendvédelemben dolgozóknak azért a munkájukért, amit a magyar emberek biztonságáért végeznek a településeken és különösen a magyar határ védelmében. Ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték, és Magyarország biztonságos országnak számít, ebben pedig kiemelkedő szerepe van a rendvédelmi hivatásos állománynak – mondta az MTI tudósítása szerint.