Blogolj!

Túl sok élelmiszert halmozott fel? Itt az ideje, hogy eladományozza!

2020.06.03.

Adománygyűjtési akciót indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A program célja, hogy a koronavírus járvány miatt a lakosságnál felhalmozott, de fel nem használt élelmiszertartalékok még a lejárati időn belül eljuthassanak a rászorulókhoz. A szervezők 2020. június 16-ig országszerte 89 átvételi ponton várják a tartósélelmiszer-adományokat.

Címkék: élelmiszer

Nem győzhet a vírus: biztosított Magyarország élelmiszer-ellátása!

Hazánk élelmiszer-biztonsági rendszere az egyik legjobb és legstabilabb Európában.

Illusztráció: pixabay.com

Biztosított az ország élelmiszer-ellátása, az Agrárminisztérium folyamatos kapcsolatban van az élelmiszerellátó-lánc szereplőivel

– mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Zsigó Róbert hangsúlyozta: Magyarország élelmiszer-biztonsági rendszere az egyik legjobb és legstabilabb Európában.

Az elmúlt időszak intézkedéseit összefoglalva elmondta: a koronavírus-járvány kezdetén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján létrehozták a koronavírus aloldalt, ahol számos tájékoztató anyag, hatósági útmutató található, melyek a lakosságot is segítik a mindennapok során, a házi élelmiszer-biztonság minél magasabb szintre emelésében.

Megemlítette továbbá, hogy a Nébih honlapján létrehoztak egy termelőkereső felületet is, ahol a helyi termelők regisztrálhatnak, és így könnyen megtalálhatják őket potenciális vásárlóik.