Blogolj!

Újabb 600 bölcsődei, minibölcsődei férőhely létesülhet 32 településen

2020.02.05.

A 3,2 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően a bölcsődei férőhelyek száma 2022-re elérheti a 60 ezret.

600 milliárd forinthoz jutottak a családok a családvédelmi akcióterv keretében

Július óta több mint százezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását. A babaváró támogatásra mintegy 64 ezer, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására mintegy 24 ezer kérelem érkezett, a használt lakás vásárlására és a kétgyermekesekre kiterjesztett családi otthonteremtési kedvezmény mellé felvehető hitelt pedig több mint hatezren igényelték

Most jött: megszavazták a nagyszülői gyedet!

2019.12.10.
Pintér M. Lajos

A még nem nyugdíjas nagyszülők a jövő év első napjától jogosulttá válhatnak a gyermekgondozási díjra.

Illusztráció: pixabay.com

Az Országgyűlés kedden – a kormány családvédelmi akciótervének részeként – egyhangú döntésével lehetővé tette, hogy

a még nem nyugdíjas nagyszülők a jövő év első napjától jogosulttá válhassanak a gyermekgondozási díjra.

A Ház döntése alapján a szülők akkor tudják átadni a gyedre való jogosultságukat a nagyszülőknek, ha maguk is rendelkeznek ilyennel, és keresőtevékenységet végeznek. További feltétel, hogy a gyedre készülő nagyszülőknek legalább 365 napon át biztosítottnak kell lenniük az unoka születését megelőző két évben. Előírták azt is, hogy a gyermeknek a szülőkkel kell élniük, a gyedet igénybe vevő nagyszülő pedig csak otthoni munkavégzés mellett dolgozhat.

A nagyszülői gyed a gyermek 2 éves koráig (ikrek esetén 3 éves korig) vehető igénybe, amíg a nagyszülő fizetés nélküli szabadságra jogosult. A nagyszülők több unoka esetén annyiszor kaphatják meg a gyermekgondozási díj összegét, ahány gyermeket gondoznak egy időben.

A kabinet számításai szerint a nagyszülői gyed átlagfizetés esetén 208 ezer forint havi támogatást jelent unokánként – összegez az MTI.

Demográfiai alapú kormányzás: minden eddiginél erősebben segítik az édesanyákat

2018.05.06.

Az elmúlt nyolc évben is már számos családbarát törvény, intézkedés született az Orbán-kormányok jóvoltából. A továbbiakban még inkább családközpontú, ahogy a miniszterelnök fogalmazott: demográfiai alapú kormány lesz. Ennek érdekében minden élethelyzetben támogatni fogják az édesanyákat.

Egyre jobban keres az átlagmagyar

2017.09.20.

Júliusban a bruttó átlagkeresetek 13,1 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest. A keresetek növekedési üteme alig lassult a júniusi 14,4 százalék után - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal. 

A tények nem hazudnak: rendkívül sikeres a kormány családpolitikája

2017.09.16.

2010 óta jelentősen nőtt a házasságkötések, nagyot csökkent a válások és az abortuszok száma.

Évről évre több gyermek születik Magyarországon

2017.05.07.

A kormány minden élethelyzetben az édesanyák mellett áll, különféle támogatásokkal, adókedvezményekkel és a bölcsődékre jutó összeg megduplázásával segíti őket.

Közel 2000 milliárd forintot fordít a kormány családtámogatásra

2017.05.04.

Több pénz marad a családoknál egyebek mellett a kétgyermekesek adókedvezményének, az elsőházasok kedvezményének, az ingyenes közétkeztetésnek, a tankönyvellátásnak vagy az élelmiszeráfa-csökkentésnek köszönhetően. Több jut bölcsődére, nagymamanyugdíjra is.

A kormány  kiemelten támogatja a gyermekeket nevelő családokat

Orbán: a munkából élők költségvetése lesz a 2018-as

2017.04.28.

A munkából élő emberek költségvetésének nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a 2018-as büdzsét, amelynek javaslatát jövő kedden terjesztik a parlament elé.

(fotó: mti)