Blogolj!

600 milliárd forinthoz jutottak a családok a családvédelmi akcióterv keretében

Július óta több mint százezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását. A babaváró támogatásra mintegy 64 ezer, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására mintegy 24 ezer kérelem érkezett, a használt lakás vásárlására és a kétgyermekesekre kiterjesztett családi otthonteremtési kedvezmény mellé felvehető hitelt pedig több mint hatezren igényelték

Győztek a fiúk: éjfél után egy perccel érkeztek az első idei kisbabák

2020.01.01.
Pintér M. Lajos

Mégpedig vidéken, és két helyen is hajszálpontosan egyszerre!

Illusztráció: pixabay.com

Nagykanizsán és Baján is született gyermek éjfél után 1 perccel, ők a 2020-as esztendő első kis magyarjai. Büszkén és bátran kijelenthetjük: ezúttal a fiúk győztek!

A Zala megyei Kanizsai Dorottya Kórházban Kovács Patrik nulla óra egy 1 perckor 3050 grammal, 53 centiméterrel, természetes úton jött a világra. A kisfiú a 29 éves édesanya negyedik gyermeke, egy kislány harmadik öccse. családban először egy kislány, majd három fiú született. 

A Bajai Szent Rókus Kórházban éjjel 0 óra 1 perckor segítették világra az új esztendő első gyermekét. A kisfiú, Trszkits Endre 3940 gramm súllyal és 53 centiméterrel született, császármetszéssel, a 27 éves mélykúti édesanya első kis porontyaként.

Az első fővárosi újszülött viszont kislány lett: a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben jött világra 0 óra 25 perckor 3120 grammal született, és az Elvira nevet kapta.

Babák és mamák egyaránt jól vannak, Isten éltesse őket sokáig!