Blogolj!

Több mint 60 ezer családon segít a kormány: minden sikeres pályázó megkapja a pénzt

2017.12.08.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2,6 milliárd forintra, azaz több mint a négyszeresére emeli a háztartási nagygépek energia-megtakarítást eredményező cseréjére májusban meghirdetett program eredetileg 600 millió forintos keretösszegét.

Idén nem késik le a csomagok a Karácsonyt!

2017.10.28.

A magyar posta és a vámhatóság azt ígéri, hogy megfelelően fölkészül a karácsony előtti csomagcsúcsforgalomra, így van arra remény, hogy idén az online megrendelt áruk és idejében föladott csomagok megérkeznek Karácsony előtt.

Pozitív változások az adózásban!

2017.10.26.

Egyszerűbb, ügyfélbarát adóügyintézés mellett több könnyítésre is számíthatnak a magánszemélyek és a cégek egyaránt!

A doktor úr már látja a házán a napkollektorokat

2017.10.04.

Mint már elmeséltem, a saját beadott MFB-s hitelkérelmünkön felbuzdulva a húgomék 20 lakásos társasháza is pályázott külső hőszigetelésre, no meg egy nyugdíjas házaspár gondjai is megoldódnak a nyílászárócserére fölvett mfb-s hitellel. Volt persze, aki maga keresett meg, hogy segítsek infokkal.

Bár szerintem az MFB honlapján tök értelmesen minden le van írva, mégse hajtottam el a doktor urat, hanem minden infót türelmesen elmondtam neki az MFB enegiahatékonysági lakossági hiteléről, amit én az elmúlt hetekben már összeszedtem.

Én és az MFB segítettünk egy nyugdíjas házaspáron

2017.09.25.

Tegnap délután becsöngetett Edit néni.

Évek óta szinte családtag ő és a férje is. Edit néni és Tibi bácsi nyugdíjasok. Ám Tibi bácsi még hetven fölött is dolgozik, hogy „biztosan be tudjuk minden hónapban fizetni a sárga csekkeket” – szokta mondani. „Sok a rezsi, a fűtés” - teszi hozzá mindig Edit néni…

Takaros, rendben tartott, tiszta házban élnek, de az évek bizony meglátszanak az ingatlanon. A nyílászárók cseréje évek óta szükséges lenne, mert így lassan az utcát fűtik. Ám a csere az bőven millión felüli összeg.

Egyre jobban keres az átlagmagyar

2017.09.20.

Júliusban a bruttó átlagkeresetek 13,1 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest. A keresetek növekedési üteme alig lassult a júniusi 14,4 százalék után - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal. 

A társasházban élő húgomék is jól jártak az MFB-hitellel

2017.09.19.

Miután beadtam a bankban a hitelkérelmünket, nyugodtan tudtam foglalkozni a hétvégi őszi kertipartival. Ezen aztán két fröccs között a húgoméknak nagy örömmel meséltem az MFB-hitelről. Irigykedtek is, hogy nekünk mekkora mázlink van ezzel. Ők társasházban élnek, arra is ráférne a hőszigetelés, de a jelenlegi feltételek mellett semmi esély rá, hogy megvalósítsák. Volt, hogy pályáztak, meg is nyerték, de persze nem tudták összedobni a hatalmas önrészt a lakók, akiknek fele nyugdíjas…

Másnap este izgatott telefon jött tőle: azonnal adjam meg az bankos ügyintéző számát, mert ők is belevágnak! Mondom mi van? Egy társasházi lakást hőszigeteltek külön? Mondta dehogy, az egész házat…

A tények nem hazudnak: rendkívül sikeres a kormány családpolitikája

2017.09.16.

2010 óta jelentősen nőtt a házasságkötések, nagyot csökkent a válások és az abortuszok száma.

Végre megcsinálhatjuk a saját „házi rezsicsökkentésünket!”

2017.09.14.

Bár tény és való, hogy sokat nyertünk a rezsicsökkentéssel, az igazi spórolás az lenne, ha végre sikerülne kívülről is leszigetelni a házunkat. Az eddigi lehetőségek számunkra mindig csalódást hoztak. Az elmúlt években voltak ugyanis pályázatok, de azokhoz annyi önrész kellett, hogy álmodni sem mertünk arról, hogy belevágjunk. Nem volt ennyi tartalékunk, nagyon eladósítani pedig nem akartuk magunkat.  

A feleségem ezért aztán beszállt a lakástakarékpénztárba, hogy abból majd összerakjuk az önrészt. Pár év alatt persze. De most, úgy tűnik, a sok csalódás után adódik egy jó lehetőség. Az MFB energiahatékonysági hitele.

Sikeres kormánypolitika: egyre több embernek van munkája – mélyponton a munkanélküliség

2017.08.30.

A munkanélküliségi ráta történelmi mélypontra, a foglalkoztatottak száma és a gazdasági aktivitás - a munkerőpiacon megjelentek létszáma - történelmi csúcsra ért 2017. júliusára.