Blogolj!

Tizennyolc Fejér megyei településen 2,75 milliárdból indulnak bölcsődei fejlesztések

Tizennyolc Fejér megyei településen 2,75 milliárd forintból indulnak bölcsődei fejlesztések a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében.

mostani döntésekkel Adony, Alcsútdoboz, Baracs, Bodajk, Dég, Kisláng, Kulcs, Lajoskomárom, Lepsény, Mezőszilas, Mezőfalva, Pákozd, Pázmánd, Soponya, Sárosd, Szabadbattyán, Szabadhídvég és Tác valósíthat meg bölcsődefejlesztést.
Korábban mintegy 1,7 milliárd forint értékben hét Fejér megyei település nyert támogatást bölcsődefejlesztésre a Top pályázati felhívás keretében.

Molnár Krisztiánt, a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes elnöke fontosnak nevezte, hogy a szülők minden lehetséges segítséget megkapjanak a gyermekneveléshez. A bölcsődei férőhelyek növelését elősegítő fejlesztésekkel közvetlenül is elősegíthetik a gyermekvállalás feltételeinek javítását a megyében - tette hozzá.

A bölcsődei férőhelyek kialakításáról, bővítéséről szóló pályázati felhívás középpontjában a bölcsődei nevelés, a kisgyermek és közvetett módon a kisgyermeket nevelő családok állnak. A bölcsődei nevelés célja, hogy a kisgyermekek elsajátítsák azokat a készségeket, képességeket, amelyek segítik őket, hogy hatékonyan és kiegyensúlyozottan viselkedjenek saját környezetükben és sikeresen alkalmazkodjanak annak változásaihoz. A bölcsődei ellátást nyújtó családbarát intézmény segíti a családok életminőségének javítását, a szülők munkavállalási esélyeinek növelését. Így hozzájárul a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez, különösen a hátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítéséhez.

Címkék: bölcsőde, család
https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/93772/pics/lead_800x600.jpg
bölcsőde,család
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?