3954 főre emelkedett a fertőzöttek száma
Újabb öt idős, krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban.
Blogolj!

A magyar-szerb határt is megnyitották az ingázó munkavállalók számára

Dorogi László

Csütörtök reggel hat órától a határ másik oldalán dolgozó vagy földet művelő magyar és szerb állampolgárok átjárhatnak a röszkei, a tompai és a hercegszántói átkelőn - erről számolt be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Ahogy azt a külügyminiszter Facebook-posztjában írta, a koronavírus-világjárvány miatt Szerbia a közelmúltban rendkívül szigorú korlátozó intézkedéseket vezetett be, amelyek nyomán teljesen megtiltották a személyforgalmat az ország határain, ami természetesen érinti a szerb-magyar határszakaszt is.

A határok lezárása a határ közelében élő magyarországi és vajdasági magyaroknak, valamint a térségben működő vállalkozásoknak is komoly nehézséget okozott, hiszen azok sem tudtak eddig átkelni, akiknek a munkahelyük a határ másik oldalán van, ez viszont csütörtök reggeltől megváltozik.

Szijjártó Péter megbeszéléseket folytatott Nebojsa Stefanovics szerb külügyminiszterrel és Jadranka Joksimovics európai integrációs miniszterrel, melyek során sikerült megállapodniuk abban, hogy három határátkelőhelyen lehetővé tegyék az ingázást a magyar és szerb állampolgárok számára egyaránt.

Címkék: munka
https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/93718/pics/lead_800x600.jpg
munka
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?