Blogolj!

Mától lehet pályázni a Külföldi Nyelvtanulási Programra

Indul a kormány által biztosított Külföldi Nyelvtanulási Programra való jelentkezés. Február 28-tól adhatják be online pályázatukat a programban részt venni kívánó diákok és iskolai csoportok.

A 9. és 11. évfolyamos tanulók angol, német és francia nyelvterületre utazhatnak nyáron nyelvet tanulni a kormány támogatásával. A kéthetes külföldi nyelvtanulás költségeit a kormány fizeti, ezzel több százezer forintos terhet vesz le a szülők válláról.  A diákokat intenzív nyelvtanulás várja, délelőttönként nyelvi kurzusok, délután, valamint hétvégén pedig kulturális és sportprogramokat szerveznek a nyelviskolák, melyeken az idegen nyelveket a diákok használni tudják.  A programban 140 000 középiskolás jogosult részt venni idén.

Már most óriási az érdeklődés a program iránt, amelyben Anglia, Írország és Málta, német nyelvterületen Ausztria és Németország lehetnek célországok, emellett Franciaországba jelentkezhetnek a fiatalok, és ahogy azt már a napokban megírtuk, a koronavírus-helyzetre tekintettel Kínába nem indítunk csoportokat. A nyelvi programban az érintett tanulók alanyi jogon vehetnek részt, a támogatás elnyerésére azonban pályázniuk kell. Mind a csoportos, mind az egyéni kiutazást választó jelentkezők a www.knyp.hu oldalon adhatják be pályázatukat, a PÁLYÁZOM menüpont alatt. A pályázat benyújtására egyéni pályázatok esetén 60 napig, intézmények számára pedig 30 napig lesz lehetőség.

Címkék: nyelvvizsga
https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/91061/pics/lead_800x600.jpg
nyelvvizsga
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?