Blogolj!

Vasárnap indul a Házasság Hete

"Csapatjáték szerelemmel" - ez a mottója az idei Házasság Hete rendezvénysorozatnak, mely vasárnaptól egy héten keresztül zajlik az ország egész területén.

Közel két évtizede Angliából indult el az a kezdeményezés, mely a  Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Idén február 9-én a debreceni-nagyerdei református templomban tartott istentisztelettel veszi kezdetét az egy hetes programsorozat és a helyi egyházak, civil szervezetek rengeteg programmal várják országosan az érdeklődőket.

Mint minden évben idén is számos közéleti személy is csatlakozott a Házasság Hetéhez és idén is van a rendezvénynek "arcai", ezúttal Semsey Rudolf üzletember és felesége Dobay Eszter mutatnak példát a családoknak.

A Házasság Hetéről és a programokról itt lehet bővebb információkhoz jutni.


https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/90127/pics/lead_800x600.jpg
család,házasság,házasságkötés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?