Blogolj!

Újabb 600 bölcsődei, minibölcsődei férőhely létesülhet 32 településen

A 3,2 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően a bölcsődei férőhelyek száma 2022-re elérheti a 60 ezret.

A fejlesztések célja, hogy ösztönözze a gyermekvállalást és érdemben járuljon hozzá a gyermeknevelés költségeihez, ugyanúgy mint a családi adókedvezmények rendszere és az otthonteremtés minden eddiginél nagyobb támogatása.

A program újdonsága, hogy ezentúl kiegészítő támogatásban részesülhetnek a bölcsődei fejlesztési pályázat azon nyertesei, akiknek igazoltan legfeljebb 30 százalékos mértékben nőttek meg a tervezett kivitelezési költségei. A felmerülő pluszköltségeket a Pénzügyminisztérium megvizsgálja, indokoltság esetén pedig biztosítja a kedvezményezetteknek.

Építés, illetve bővítés esetén bölcsődéknél maximum 300 millió forint, mini bölcsőde esetén legfeljebb 75 millió forint igényelhető. Bölcsődeként, mini bölcsődeként működtetett épület újranyitása vagy férőhelybővítéssel járó átalakítás esetén előbbinél 100, utóbbi esetén maximum 50 millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok.

Az elbírálási szempontoknál előnyben részesülnek a költség- és energiahatékonyságot szem előtt tartó, környezetbarát építési megoldások.

https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/90001/pics/lead_800x600.jpg
családtámogatás,gyermek,támogatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?