Blogolj!

Friss: újra van esély a házi pálinka adómentességére!

A magyar kormány ismét harcba száll az Európai Unió porondján.

Illusztráció: MTI/Marjai János

Az Európai Unió illetékes fórumain újra napirendre kerülhet az a kezdeményezés, amely nyomán bizonyos mennyiségű tömény italt adómentesen lehetne előállítani. Az ilyen felvetéseket a magyar kormány mindig támogatja, a hagyományainkhoz ugyanis ragaszkodnunk kell – az örömhírt Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára közölte a Magyar Nemzettel.

Az MTI emlékeztet: a jelenleg hatályos szabályok szerint 2016 óta legálisan csak az állíthat elő az otthonában, a bejelentett készülékkel pálinkát, aki előzőleg párlatadójegyet vásárolt. A jegy ára hétszáz forint, és egy liter tömény ital elkészítésére jogosítja fel az érintettet.

A kormány 2010 után – bizonyos mennyiségig – jogszabályba foglalta az adómentes pálinkafőzés jogát, de az Európai Unió emiatt kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. Kemény tárgyalások révén jutottunk el a mostani rendszer, a kedvezményes, hétszáz forintos adójegy bevezetéséhez.

A magyar kormány szeretné eltörölni ezt a csekély terhet is, ezért minden ilyen törekvést támogat. Az adómentes párlatkészítés lehetősége az Európai Unióban mindenkit megillethetne

– mondta Tállai.

1
https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/89168/pics/lead_800x600.jpg
adó,adómentesség,Európai Unió,pálinka,pálinkafőzés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Béla 2020-01-20 16:32:32
Nincs is jobb a magyar pálinkánál,-barack vagy szilva- mindegy. A Labanc pálinkautánzat egy kesernyés nagy drága szar. Elöre Kurucok.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?