Blogolj!

Folytatódik az egészségügyi szakdolgozók béremelése (videó)

Pintér M. Lajos

Szentkirályi Alexandra friss videójában hangsúlyozza: a kormány egészségpolitikájának középpontjában a betegek minél szakszerűbb ellátása és az egészségügyi dolgozók megbecsülése áll.

Illusztráció: pixabay.com

„Bár az egészségügyi szakdolgozóknak sosem lehetünk elég hálásak”, a béremelés megbecsülésük egyik legfontosabb eleme, amely tovább folytatódik – jelentette ki a kormányszóvivő a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Szentkirályi Alexandra megismételte: januárban és novemberben is emelkednek az ápolói alapbérek, valamint az ügyeleti és túlmunkáért kapott díjak is. Az átfogó ápolói béremelési program 2016-ban kezdődött, és a folyamatos emeléseknek köszönhetően „2022 januárjáig egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a béremelés előtti fizetésének”. Emellett a kormány a lakhatási körülményeken is javít. Csaknem 60 milliárd forintból épülnek vagy újulnak meg nővérszállók.

Rámutatott: nem ez az egyetlen egészségügyet érintő intézkedés. A kormány az elmúlt években országszerte több száz milliárd forintot költött az egészségügyi intézmények épületeinek fejlesztésére, és orvosieszköz-beszerzésre. Jelenleg kidolgozás alatt van az az intézkedéscsomag, amelynek révén lehetőleg helyi vállalkozók bevonásával megújítanak minden olyan kórházi várót, kórtermet, mosdót és kapcsolódó szociális helyiséget, amelyekben az elmúlt három évben nem történt ilyen fejlesztés.

„A kormány egészségpolitikájának középpontjában a betegek minél szakszerűbb ellátása és az egészségügyi dolgozók megbecsülése áll”

– idézi az MTI.

https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/89003/pics/lead_800x600.jpg
béremelés,egészség,egészségügy
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?