Blogolj!

Emelkedik az ápolók bére

Dorogi László

A kormány átfogó, többlépcsős béremeléssel 72 százalékkal növeli az ápolók bérét 2022-ig. Elindul az "Ápoló leszek" program is, amelynek keretein belül 3200 egészségügyi hivatást választó tanuló részesülhet ösztöndíjban az év végéig.

A kormány a programra négymilliárd forintos keretösszeget fordít, de további 8,8 milliárd forintból épülnek, vagy kerülnek felújításra nővérszállók. A kormány az ápolói létszám növelése érdekében számos intézkedést vezetett be már korábban is, köztük különböző ösztöndíjrendszereket, lakhatási támogatásokat és béremelési programot, amelyek pozitív hatással egyre nagyobb mértékben éreztetik hatásukat - közölte az EMMI.

A szaktárca kiemelte, Magyarországon jelenleg tízezer lakosra megközelítőleg 70 ápoló jut, a Központi Statisztikai Hivatal 2018-as adatai szerint 3,6 százalékos munkaerőhiány tapasztalható a szakdolgozói munkakörben.

Az EMMI emlékeztetett, a nemzeti kormány mindent megtesz azért, hogy ismét vonzóvá tegye az egészségügyi pályát a fiatalok számára, amit a Gyurcsány-kormány gyakorlatilag teljesen megsemmisített intézkedéseivel: több ezer dolgozót tettek utcára, vagy üldöztek el az országból, továbbá nem gondoskodtak a dolgozók utánpótlásáról és több szakképző iskolát is bezártak, amivel kiszámíthatatlanná tették az egészségügyi életpályát.

https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/88359/pics/lead_800x600.jpg
béremelés,egészség,egészségügy
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?