Blogolj!

Fókuszban a biztonság – tovább bővül Hévíz kamerarendszere

Pintér M. Lajos

Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a közbiztonság garantálására, további javítására, ezt saját forrásaiból finanszírozott beruházásokkal is támogatja.

Illusztráció: pixabay.com

Bővített, korszerűsített kamerarendszert adtak át a hévízi városházán. Mint elhangzott, a városban élők és az ide látogató turisták biztonságát ezentúl továbbfejlesztett, modern kamera- és rendszámfelismerő rendszer folyamatos működtetése erősíti majd a következőkben. A rendszert az önkormányzat saját forrásból fejlesztette és bővítette 72 millió forint értékben. A közeljövőben pedig újabb 17 milliót fordít erre a kiemelten fontos célra az önkormányzat.

A „Hévíz a béke és biztonság szigete” szlogent támogató fejlesztést Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott, Manninger Jenő térségi országgyűlési képviselő, Sipos Gyula megyei rendőr-főkapitány és Papp Gábor, Hévíz polgármestere méltatta. Hangsúlyozták: országos viszonylatban Zala megye a legbiztonságosabb megye, Hévíz pedig a legbiztonságosabb település, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a turizmus tekintetében is ez a város az egyik legkeresettebb úti cél az országban.

A frekventált közterületeken, csomópontokon az első ütemben összesen 37 kamerát szereltek fel, melyeket a rendőrőrshöz és a közterület-felügyelethez kötöttek be, vagyis közvetlenül és állandó jelleggel segítik a hatóságok munkáját. A város közigazgatási területére érkező utak belépési pontjain rendszámfelismerő kamerákat telepítettek, melyek értékelhető éjszakai képeket is képesek készíteni. A második ütemben további tíz új helyszínen 18 kamerát telepítenek, azaz Hévíz évről évre egyre inkább a béke és a biztonság szigetévé válhat.

Címkék: hévíz
https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/90297/pics/lead_800x600.jpg
hévíz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?