Blogolj!

Másfél milliárd forinttal bővült a Nemzeti Tehetség Program

Pintér M. Lajos

Mindez az adófizetők jóvoltából!

Illusztráció: pixabay.com

Az adófizetők idén egyszázalékos felajánlásaikkal közel 1,5 milliárd forinttal támogatták a Nemzeti Tehetség Programot, amely ezzel a második legnagyobb támogatást kapta a jogosultak közül. Ezt az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára közölte az MTI-vel.

Illés Boglárka hozzátette, idén 3,3 milliárd forint fordítható tehetséggondozásra, a kezdeményezés évente 300-350 ezer fiatal előrejutását segíti. A tehetségprogram finanszírozásának egyik felét az egyszázalékos felajánlások jelentik, a másik részét a kormány biztosítja. Támogatásra pályázhatnak intézmények, civilek és nonprofit társaságok, valamint a nemzet fiatal tehetségeit támogató ösztöndíjon keresztül évente akár egymillió forinthoz juthatnak az érintettek.

Kiemelte, idén öt település mellett Tata is megkapta a Tehetségbarát Önkormányzat díjat. A város volt piarista rendházában a napokban nyílt meg Magyarország első regionális könnyűzenei tehetséggondozó és képzőközpontja. A létesítményben végezhető hangszeres oktatás, kompetenciafejlesztés és zeneipari képzés, rendezhetők hangszeres és zeneipari workshopok, előadások és konferenciák.

https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/83939/pics/lead_800x600.jpg
adófizetés,Nemzeti Tehetség Program,tehetséggondozás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?