Blogolj!

Új mentőautóval gazdagodnak a mentőállomások!

Nemcsak a mentőautók lesznek szinte mindenhol újak, hanem a bennük lévő mentési eszközök is, amelyek a kor technikai tudásának legmagasabb színvonalát képviselik.

Fotó: kormany.hu/Árvai Károly

Majdnem minden mentőállomás új mentőautót kaphat 2019-ben és 2020-ban. Ezt Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár jelentette be az Országos Mentőszolgálat napján, a budapesti Városligetben – írja az MTI.

Az államtitkár kiemelt jelentőségűnek nevezte, hogy nemcsak a mentőautók lesznek újak, hanem a bennük lévő mentési eszközök is, amelyek a kor technikai tudásának legmagasabb színvonalát képviselik, és megfelelő számban rendelkezésre állnak.

Horváth Ildikó hozzátette, hogy 1,6 milliárd forint kormányzati támogatással 2500 új mentéstechnikai eszköz – köztük defibrillátorok, lélegeztetőgép – beszerzésére nyílik lehetőség.

Közölte, az ország 254 mentőállomása között ugyanennyi mentőautót szereznek be ebben a két évben. A 2010-ben kezdődött beszerzés során összesen mintegy 1000 új mentőautót állítanak a mentők szolgálatába. Kiemelte továbbá, hogy a mentők éves költségvetése a következő évre eléri az 54 milliárd forintot.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt évben megduplázták a sikeres újraélesztések számát. A mentődolgozók magas színvonalú munkája és a társadalmi összefogás eredményeképpen ma többen élhetnek Magyarországon – fűzte hozzá.

1
https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/83071/pics/lead_800x600.jpg
egészség,egészségügy,mentők,Országos Mentőszolgálat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-09-01 15:12:53
Jajajajajajj !
Már megint ez az "aljas, mocskos, az egészségügyi rendszert alapjaiban megrendítő, az országot tönkretevő" Orbán kormány avatkozik itt bele mindenbe ?!
Nem szégyellik magukat ?! Méghogy új mentőautókat kapnak a mentőállomások ?!
Tessék, így pazarolják ezek "rohadt náci ivadékok" a magyar dolgozó emberek súlyos (kunhalmiul: sujjos) adóforintjait. >>>>> mondhatnák, és persze mondják is a begyepesedett agyú liberálbolsevikok !!!!
Mért nem vesz a "zorbán" helyette echós szekereket ?!
Az mennyivel olcsóbb lenne, és - végtére is - azzal is lehetne szállítani a betegeket ?!
Aztán a felébredtem, de - tudják - azért minden álomban vannak valóságos elemek is !!!!!
Nem ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?