Blogolj!

Ez igen: magyar sikerek a Földrajzi Olimpián!

Ezüstös helyezéseket csíptek el a mieink a nemzetközi megmérettetésen, bizonyítva a honi oktatás és képzés eredményességét.

Fotó: pixabay.com

Két ezüstérmet nyertek magyar középiskolások az elmúlt napokban rendezett Földrajzi Olimpián (International Geography Olympiad) Hongkongban – írja az MTI.

Idén július 30. és augusztus 5. között már tizenhatodik alkalommal rendezték meg a földrajzi világversenyt 16-19 éves korú tanulóknak. A magyar versenyzők kiválasztását és felkészítését a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának munkatársai irányították.

A magyar csapat két ezüstérmet szerzett, az egyiket Kaszap Kinga, az ELTE Radnóti Miklós gimnáziumának idén 12. évfolyamát megkezdő tanulója kapta, a másik ezüstérem Mészáros Mártoné lett, aki ebben az évben érettségizett a pápai Türr István Gimnáziumban. Sarkadi Nagy Lili, a budapesti Eötvös József Gimnázium, Kiszely Anna, az ELTE Radnóti Gimnázium tanulója pedig csak kevéssel maradt le a bronzérmes helyezésről.

A magyar csapat 2006 óta, 11. alkalommal vett részt a rendezvényen, ahol angol nyelven versenyeznek a tanulók, akik 42 országot reprezentálnak. A válogatóverseny, a felkészülés és a kiutazás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőn keresztül, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával jöhetett létre.

1
https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/82129/pics/lead_800x600.jpg
földrajz,oktatás,olimpia,verseny
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-08-06 15:30:33
Ajjajajajaj !!! Jujjujujuj !
A hír hallatán akkor most mit fognak pofázni az agyament, aberrált liberáltak ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?