Blogolj!

Több mint kétezer települést érint a falusi csok

A kormány nemcsak az új lakások építését támogatja, hanem a már meglévő ingatlanok felújítását, korszerűsítését is. A falusi csokra 25 milliárd forint áll majd rendelkezésre, de a keret bővíthető.

Fotó: MTI/Varga György

Több mint kétezer települést érint a falusi családi otthonteremtési támogatás (csok). Erről beszélt a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára az M1-en.

Orbán Balázs közölte: az intézkedés célja, hogy növeljék a legkisebb települések lakosságmegtartó képességét. Ezek a falvak a rendszerváltás óta nem kapták meg azt a támogatást és segítséget, amelyre szükségük van. A kormány ezen kíván változtatni a Magyar Falu Programmal is, amelynek része a falusi csok – vázolta az MTI tudósítása szerint.

A kormány ennek révén nemcsak az új lakások építését támogatja, hanem a már meglévő ingatlanok felújítását, korszerűsítését is. A tervek szerint a falusi csokra 25 milliárd forint áll majd rendelkezésre, de a kormány az igényektől függően kész bővíteni a forrást – közölte.

1
https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/69221/pics/lead_800x600.jpg
falusi csok,Magyar Falu Program
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-02-23 10:12:34
Minden jó érzésű, tisztességes, józan gondolkodású (már úgy értem: nem kommunista) magyar ember őrizze meg a nyugalmát és mellette a "csüggedését" is, mert hamarosan megszólalnak majd az úgynevezett ellenzéki gittegyletek, és azok lakájmédiájának "jeles" képviselői, miszerint az egész faluprogram csak egy újabb Orbán kommunikációs trükk, és semmi értelme nincs !!!!!!!!!!
Az persze meg sem fordult még, abban a max. egy agytekervénnyel rendelkező fejükben, hogy tulajdonképpen a mostani tevékenységük alapján elsősorban nekik nincs semmi értelme !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?