Blogolj!

Magyarország a világelitbe került!

Ha komolyan vesszük, hogy a jövőben a tudás számít a legtöbbet, akkor a tudás megszerzéséhez szükséges információhoz való hozzáférés kulcskérdés. Ezért is fontos, hogy minden magyar részére már rendelkezésre áll a szélessávú internet. Magyarország a világon a hetedik helyen áll ezzel a szélessávú interntlefedettséget tekintve, jóval megelőzve például Németországot.

A kormány eleget tett a két évvel ezelőtti vállalásának, miszerint - ahol erre igény van - teljes szélessávú internet lefedettséget biztosít 2018 végére.

Ezt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be. Hozzátette: indul a szupergyors internet program 2 (SZIP-2), amelynek célja az eddigiekhez képest is gyorsabb, több mint háromszoros sávszélesség kiépítése.

Palkovics László kijelentette: a digitalizáció újabb szintet lép Magyarországon. A kormány a szupergyors internet programban (SZIP) vállalta, hogy 2018 végéig minden háztartásba eljuttatja a nagysebességű szélessávú internetet. Ez megvalósult, mára 880 ezer háztartásba eljutott. A vezetékes szélessávú lefedettség 75-ről 99,9 százalékra nőtt 2014-ről 2018-ra, Magyarország ezzel a 7. helyen áll a világon. 

A miniszter hozzátette: a SZIP 2.0 programban az optikai fejlesztésekre fektetik a hangsúlyt 2025 végéig a gigabitképes hálózatok jobb elterjedése érdekében. Egy sor ösztönző intézkedés fogja vállalatok digitális fejlődését szolgálni - mondta. A cél, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon, ami növeli az ország versenyképességét és innovációs potenciálját. 

https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/64838/pics/lead_800x600.jpg
internet,internet lefedettség,szélessávú internet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?