TRIANON100
Ma délután 16.30-kor premier a Blogstar facebook oldalán! "Idegen nép van ma ott, hol régen magyar lakott..." cd színpadi adaptációja Pál István „Szalonna” és Csúri Ákos szerkesztésében-rendezésében, amelyet a Hagyományok Házában rögzítettek.
Blogolj!

Egyre több ember számára van út a közmunkából a versenyszférába

Magyarországon az idén már 40 ezren mentek át a közfoglalkoztatásból a versenyszférába, és a jelenlegi 110-120 ezerből még 30-50 ezren léphetnek át az elsődleges munkaerőpiacra.

A statisztikák szerint a munkaerőpiac jelentősen javult a bevezetett intézkedések hatására, olyannyira, hogy ma már a munkaerőhiánnyal kell szembenézni. Az uniós pályázatoknál is találkozni már ezzel a problémával, hiába kötelező vállalás a munkahelyteremtés egyes pályázatoknál, vannak olyan települések, ahol már szinte lehetetlen találni megfelelő munkaerőt.    

A közmunkások átképzése és a versenyszférában történő elhelyezkedése azonban még jelenthet némi munkaerőtartalékot. Ennek érdekében folytatódik a munkahelyteremtési program. A kormány és a versenyszféra együttműködésével Magyarország egyre jobb teljesítményt ér el a befektetésekért zajló nemzetközi versenyben. A Nemzeti Befektetési Ügynökség, azaz a HIPA közreműködésével az idén az első fél évben 46 cég döntött magyarországi befektetés mellett, ezek általában mind új munkahelyek létesítését is jelentik. 

https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/60494/pics/lead_800x600.jpg
befektetés,foglalkoztatottság,közmunka,munka,munkaerőhiány,munkaerőpiac,munkahely,munkahelyteremtés,munkanélküliség,statisztika,versenyszféra
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?