TRIANON100
Ma délután 16.30-kor premier a Blogstar facebook oldalán! "Idegen nép van ma ott, hol régen magyar lakott..." cd színpadi adaptációja Pál István „Szalonna” és Csúri Ákos szerkesztésében-rendezésében, amelyet a Hagyományok Házában rögzítettek.
Blogolj!

Még több embernek van munkája

Sikeres az Orbán-kormány munkahelyteremtési stratégiája! A közfoglalkoztatottak számának erőteljes csökkenése ellenére tovább nőtt a foglalkoztatottak száma a május-júliusi három hónapos időszakban. Magyarán egyre többen találnak maguknak a normál gazdaságban munkát.

A 4 millió 484 ezres létszám 50 ezerrel több az egy évvel korábbinál, és az előző három hónapos időszakot is 9 ezerrel haladja meg. Ezt jelentette a Központi Statisztikai Hivatal, a KSH.

A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,1 százalékponttal 69,4 százalékra emelkedett egy év alatt.

Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 92 ezerrel nőtt, a magukat közfoglalkoztatottnak vallók száma 37 ezerrel csökkent, a külföldi telephelyen dolgozóké pedig mintavételi hibahatáron belül változott, és a KSH szerint 107 ezer volt.

A 20-64 éves korcsoportban, amelyre az Európa 2020 stratégiában az Európai Unió 75 százalékos foglalkoztatási célértéket tűzött ki, a magyarországi foglalkoztatási ráta egy év alatt 1,1 százalékponttal, 74,6 százalékra emelkedett, 0,4 százalékpontra megközelítette a célt. A férfiaknál 82,1, a nőknél 67,2 százalékos volt a ráta ebben a korosztályban. 

A foglalkoztatottak számának 50 ezres emelkedése a munkaerőpiacra újonnan belépőkből, azaz a gazdaságilag aktív népesség 23 ezres emelkedéséből, illetve a munkanélküliek számának 27 ezres csökkenéséből eredt.

1
https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/57640/pics/lead_800x600.jpg
foglalkoztatottság,munka,munkahelyteremtés,munkanélküliség,orbán kormány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-30 14:26:41
Pedig - emlékezhet rá, aki nem tökhülye - milyen jót röhögcséltek a liberálbolsevik rohamosztagok, és a se.....gnyaló médialovagjaik akkor, mikor a 2010. év derekán Orbán Viktor ezt az ügyet tisztán és világosan megfogalmazta, sőt a kormány elsődleges feladatává tette.
Például a helyi önkormányzat "oszlopos tagja", a feljelentések nagymestere, Ménesi Imre őfőpatkánysága már a kijelentés másnapján a logikusan, tisztán felépített rendszert - benne a közfoglalkoztatás ügyét is - nagyokat röhögve, nyíltan temette is a közgyűlés soros ülésén, mondván: ennél nagyobbat régen hazudott a miniszterelnök !!!
Ménesi !
És most, van valami - felesleges -mondanivalód ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?