Blogolj!

Hogy kerül a gomba az asztalra?

Kecskés István

Néha még ma is az esős idő utáni erdő és az ott gyűjtögető ember jut eszembe arról, hogy miként is kerül a gomba az asztalra. Ez persze már régen nem így van, hiszen ez az ágazat is nagy fejlődésen ment/megy keresztül és már régen nem(csak) az erdőben terem a gomba, hanem az erre specializálódott vállalkozások gazdaságaiban is.

Az egyik ilyen a Pilze-Nagy Kft., egy kecskeméti családi vállalkozás, amely az elmúlt időszakban több EU-s pályázaton indult sikerrel, valamint részt vett több nagy uniós fejlesztési projektben is. A cég ügyvezetője Somosné Dr. Nagy Adrienn biológusként szerzett diplomát, így természetes, hogy számára nemcsak a termelésről, az üzletről, hanem a kutatásról és a fejlesztésről is szól ez a munka. A húszéves múltra visszatekintő cég a kutatásban számtalan partnerrel működik együtt, hiszen közös céljuk és érdekük, hogy jó minőségű gomba kerüljön a polcokra. De a cég ennél tovább is megy, hiszen már nemcsak a termesztési vonal fejlesztésével foglalkoznak, hanem a csomagolással, a tárolással is , pontosan azért, hogy a vásárlók elé jó minőségű gomba kerüljön.

Ez az üzleti rész, de a mindennapokban mindez hogy működik? ? Nos, a kecskeméti laskagombával kapcsolatban sok kérdésre választ ad az tény (is), hogy a cég vezetője maga is szenvedélyes szakács, és bizony legtöbb alkalommal gombát, vagy gombából készült finomságot készít. Merthogy a gomba hálás alapanyag, hiszen nemcsak a megszokott recepteket lehet vele elkészíteni, hanem kísérletezésre is alkalmas.

 

 

https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/46946/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?