Hazai művészek támogatták a koraszülöttosztályt

Szép történet, amely egy szálloda recepcióján kezdődött és eljutott oda, hogy a főszereplők a SOTE koraszülött osztályának nyújthattak segítséget.

Kovács Eszter és Négyessy Nedda korábban egy hotelben dolgoztak együtt, s előbbi már akkor is sokat rajzolt, ám akkor még nem a közönségnek, hanem a fióknak. A művész cirkuszban dolgozott, Négyessy Nedda pedig Angliában vállalt munkát így elszakadtak egymástól, ám amikor újra összetalálkoztak akkor létrehoztak egy különleges világot – amiben a porondon látható figurák is megjelennek –, amelyhez Kovács Eszter rajzait társa festi ki.

A képek előbb újrahasznosított papírból készült füzetekre, majd különböző tárgyakra kerültek, s egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek.

A sikertörténetből pedig nemcsak az alkotók, hanem a SOTE koraszülött gyerekekkel foglalkozó osztálya is profitált, hiszen a művészek jótékonysági aukciót szerveztek, amelynek a bevételéből az egészségügyi intézmény egy ólomköpenyt tudott vásárolni, amelynek köszönhetően garantálható, hogy megóvják röntgenfelvételeket készítő munkatársak egészségét.

Ez is egy jó példája annak, hogy egy kis hazai vállalkozás is nagyon sokat tud segíteni, ha felelős, a közösségért tenni akaró emberekből áll.

https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/46342/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?