Blogolj!

A doktor úr már látja a házán a napkollektorokat

Mint már elmeséltem, a saját beadott MFB-s hitelkérelmünkön felbuzdulva a húgomék 20 lakásos társasháza is pályázott külső hőszigetelésre, no meg egy nyugdíjas házaspár gondjai is megoldódnak a nyílászárócserére fölvett mfb-s hitellel. Volt persze, aki maga keresett meg, hogy segítsek infokkal.

Bár szerintem az MFB honlapján tök értelmesen minden le van írva, mégse hajtottam el a doktor urat, hanem minden infót türelmesen elmondtam neki az MFB enegiahatékonysági lakossági hiteléről, amit én az elmúlt hetekben már összeszedtem.

Doktor úrnak a falu közepén van szép nagy háza. Szép nagy rezsivel… Hiába hőszigetelt, hiába a jó nyílászárók, a nagy házat nem két fillér befűteni. A család se kicsi a szép számú unokájával, így aztán a melegvíz is szépen pörgetheti a rezsiszámláját.

Ráadásul nagyon környezettudatos, így aztán rájött, hogy a szép nagy háztetőn a napkollektorok környezettudatos megoldást jelenthetnének a saját jelentős rezsicsökkentésére, ami a fűtést és a melegvizet illeti.

Meghallván, hogy mi belevágtunk az MFB lakossági energiahatékonysági hitelébe, őt is érdekelni kezdte a dolog. Akkurátusan, jegyzetfüzettel jött, amiben egymás alatt sorjáztak az előre összeírt kérdések:

Önrész? Mondom 10 százalék.

Csak? Vállalhat többet is…

Na jó, napkollektor finanszírozható belőle? Mondom persze, az is és sok más energiahatékonysági beruházás, részletes az mfb.hu – ajánlom a doktor úrnak…

Mennyi az annyi? Mennyit lehet fölvenni? – érdeklődik tovább. Mondom minimum 500 ezer, maximum 10 millió…

Kamat és egyén járulékos költségek? – Erre már mosolyogva mondom, hogy mind nulla. Látom rajta, hogy legszívesebben már indulna is, nehogy lemaradjon a hitelről…

Te tényleg belevágtál? Melyik bankhoz kell menni? – kérdezi búcsúzóul. Mondtam neki, hogy tényleg. Ebből fogjuk megcsinálni a teljes külső hőszigetelést, ami több mint kétmillió, de így is megéri, mert amennyit megtakarítok a rezsin, abból tudom fizetni a törlesztőrészleteket. Aztán majd ingyenesen előtörlesztek pár év múlva, amikor lejár a lakástakarékpénzárunk. Mondtam, hogy bankhoz szinte bárhova mehet, több mint 600 MFB pont van már, csak talál egyet közülük. Itt van például a takarékszövetkezet a mi falunkban is…

Már indult, de a lakástakarékpénztár szó megütötte a fülét:

Mi van ezzel a lakástakarékpénzárral? Hogy jön ez ehhez az MFB-s hitelhez? – kérdez vissza. Mondtam, hogy a lakástakarékpénztári megtakarítások felhasználhatók a hitel rész- vagy végtörlesztésére.

Ez az MFB hitel kihagyhatatlan – búcsúzott a doki és biztos vagyok benne, hogy a lelki szemeit előtt már látja, hogy a háza tetején takarosan sorjáznak a napkollektorok…

https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/43149/pics/lead_800x600.jpg
energiahatékonysági hitel,hőszigetelés,magyar fejlesztési bank,mfb,napkollektor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?