Blogolj!

Végre megcsinálhatjuk a saját „házi rezsicsökkentésünket!”

Bár tény és való, hogy sokat nyertünk a rezsicsökkentéssel, az igazi spórolás az lenne, ha végre sikerülne kívülről is leszigetelni a házunkat. Az eddigi lehetőségek számunkra mindig csalódást hoztak. Az elmúlt években voltak ugyanis pályázatok, de azokhoz annyi önrész kellett, hogy álmodni sem mertünk arról, hogy belevágjunk. Nem volt ennyi tartalékunk, nagyon eladósítani pedig nem akartuk magunkat.  

A feleségem ezért aztán beszállt a lakástakarékpénztárba, hogy abból majd összerakjuk az önrészt. Pár év alatt persze. De most, úgy tűnik, a sok csalódás után adódik egy jó lehetőség. Az MFB energiahatékonysági hitele.

Szerintem nem csak számunkra jelent előnyt, hogy pár hónap után, gondolom az igények alapján, MFB kedvezően módosította a lakossági energiahatékonysági hitelének feltételeit.

Sok minden változott, de ami ebből számunkra nagyon fontos az az, hogy a lakástakarékpénztári megtakarítások is felhasználhatóak a hitelekből fennmaradó rész elő- vagy végtörlesztésére. Úgy gondolom, hogy ez nem csak nekünk, hanem hozzánk hasonló helyzetben lévő több tízezer család számára adhat egy végső lökést a hitelpályázat beadására.

Utánanéztem tételesen, és abból egyértelműen kiderült az is, hogy az MFB úgynevezett nullaszázalékos energiahitelét ráadásul a piaci feltételeknél sokkal kedvezőbb feltételekkel kaphatjuk meg.

Egyébként nem csak rajtunk segít ez a hitel, hanem azokon is, hozzánk hasonlóan eddig nem tudtak belevágni a saját, „házi rezsicsökkentésükbe”. Merthogy a hitelt nem csak a házak külső szigetelésére lehet fölvenni, hanem például fűtéskorszerűsítésre, meg az ablakok-ajtók cseréjére is.

Azt néztem, hogy bankot sem kell váltanom, sőt ki sem kell lépnem a faluból, mert a helyi takarékszövetkezet is része MFB pontoknak, így helyben mindent el tudunk majd intézni.

Ja, és az önrész 10 százalék, nem pedig 60, mint a korábbi, támogatásos pályázatoknál. Három év múlva pedig, amikor lejár a lakástakarékunk, ingyenes végtörleszthetek.

Már csak azért kell imádkozzak, hogy a 155 milliárdos keret ki ne merüljön, mire elintézzük a hiteligénylést!

 

https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/42433/pics/lead_800x600.jpg
energiahatékonysági hitel,magyar fejlesztési bank,mfb
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?