3954 főre emelkedett a fertőzöttek száma
Újabb öt idős, krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban.
Blogolj!

Világszerte elismerik Budapestet

Az EIU a stabilitás, az egészségügyi ellátás, az oktatás, a kultúra és környezet, valamint az infrastruktúra szempontjából pontozza a városokat. A 140-es listán a magyar főváros nagyot lépett előre.

Továbbra is Melbourne a világ legélhetőbb helye londoni elemzők szerint. Az ausztrál város sorozatban a hetedik alkalommal végzett az Economist Intelligence Unit listájának élén. Budapest, nagyot előre lépve már a harminchatodik.

Mebourne után a második helyre, hajszálnyival lemaradva, Bécs került, az osztrák fővárost pedig három kanadai város követi: Vancouver, Toronto és Calgary. Az ausztrál városok közül Adelaide és Perth is bekerült az első tízbe. Előbbi holtversenyben az ötödik, utóbbi a hetedik helyen. Nyolcadik az új-zélandi Auckland, a kilencedik pedig Finnország fővárosa, Helsinki. A tizedik helyet Hamburg érdemelte ki a világ egyik legnagyobb nem befektetési banki jellegű elemző és előrejelző intézetének szakértőitől.

A 140 várost vizsgáló tanulmányhoz mellékelt lista végén továbbra is Damaszkusz áll, amely a polgárháború 2011-es kitörése előtt jóval előkelőbb helyen szerepelt a rangsorban.

A 36. helyen áll Budapest, amely nagyot lépett előre, az utóbbi években ugyanis rendre az 50. hely körül szerepelt.

Az EIU a stabilitás, az egészségügyi ellátás, az oktatás, a kultúra és környezet, valamint az infrastruktúra szempontjából pontozza a városokat, majd ezeket az értékeléseket foglalja különböző súlyozásokkal egy nullától százig terjedő átfogó minőségi indexbe. A zéró osztályzat "elviselhetetlen", a 100-as "ideális" életkörülményeket jelöl. 

Az Economist Intelligence Unit 15. alkalommal tette közzé listáját.

Címkék: budapest
1
https://johir.blogstar.hu/./pages/johir/contents/blog/41339/pics/lead_800x600.jpg
budapest
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Maja 2017-08-16 17:24:42
Éedekes, mert pont ma olvastam több online híroldalon,hogY nagyon le vagyunk maradva,főleg egészségügyileg,és a szegénység megerősödése miatt. Még a Románok is jóval előeébb vannak nálunk. A aszerbek Csehek,Románok, Horvátok mögött kullogunk erősen lemaradva. Főleg az egészségügy küzd létszám, és pénzhiánnyal. Kinek higgyek? Mindig több újságot is elilvasok,így próbálom eldönteni mi lehet az igazság. Ma csak a blogstar írt optimistán a helyzetünkről.Ráadásul pont ma voltam kórházban látogatni,és én nem tudoj most hinni a blogstarnak. Pedig a kormányinfón kifejezetten szeretem a blogsztár úságíróinak a lényegre törő, nem benyalós kérdéseit.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?